2011. november 26., szombat

Ifj.Balázs János Junior Príma díjat kapott

. Balázs János Junior Príma díjat kapott

A Budapesti Nemzetközi Liszt verseny magyar győztese egyetlen zongoristaként, és az egyik legfiatalabbként érdemelte ki a rangos hazai kitüntetést.
A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány elismeréseinek kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A zeneművészeti kategória 2008-óta létezik az alapítvány és az MVM Zrt. együttműködésének köszönhetően. Alapítóinak célja a fiatal tehetségek felfedezése és a fejlődésükhöz szükséges feltételek biztosítása. Az elismerést tanúsító oklevél mellé a díjazottak egy Kincsem-szobrot és 7000 eurót kapnak.
10 fiatal művész kaphatja meg a Magyar Villamos Művek Zrt. támogatásával a „Junior Prima” díjat. A díj elnyerésének korhatára 30 év, a nyertesek a kuratórium döntéséig nem tölthették be a 31. életévüket. Az idei díjátadó a Szépművészeti Múzeumban került megrendezésre ünnepélyes keretek között.
Az idei díjazottak:

Ifj. Balázs János
Baráth Emőke
Fenyvesi Márton

In Medias Brass

Madaras Gergely
Razvaljajeva Anasztázia
Rohmann Ditta

Szegedi Csaba
Virágh András Gábor
Wágner Csaba


A kuratórium idén is a hazai zenei élet legjavát alkotta: Dr. Batta András, Jakobi László, Devich János, Bogányi Gergely, Baráti Kristóf, Binder Károly, Hőna Gusztáv, Fekete Gyula

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése